Het team van Nils

Barry van Beem

Barry van Beem

Nils mentor

Ik ben Barry van Beem. In een ver verleden maakte ik mijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit af. Daarna ging ik werken. Onder andere bij RCC, Yacht ICT, Pink Roccade, Accenture, EDS international en Hewlett Packard. Tussendoor lukte het me om mijn fantastische vrouw Lisette aan de haak te slaan en samen stelden we, door twee zoons te produceren, mijn nageslacht veilig. Met een rugzak aan ervaring help ik sinds 2013 ondernemers.

Gerben Nijmeijer

Gerben Nijmeijer

Nils mentor

Ik ben Gerben Nijmeijer. Ooit bezocht ik de Hotelschool, had geen idee wat ik wilde en verdiende na bloed zweet en tranen een rode baret. Die heb ik vijf jaar mogen dragen. Vervolgens mijn eerste bedrijf gestart: K&N Vervoers-service en dat na een paar jaar verkocht. Bij mijn tweede bedrijf, Wazzup software, ben ik als CEO blijven werken tot de verkoop in 2018. Vervolgens aapte ik Barry na en ging ook bedrijven helpen. En, ook mijn nageslacht is zeker gesteld. Rots-in-de-branding Marieke houdt het al 16 jaar met me uit, samen hebben we twee zoons en een dochter.

Ons verhaal begint langs het veld

Barry vond dat het verdedigend wankel stond. Gerben dat het ontbrak aan scorend vermogen. Je begrijpt, (en anders weet je het nu) onze zoons, Olivier en Sep, zaten bij elkaar in het voetbalteam. En ja, we waren/zijn het type ouder dat denkt verstand te hebben van voetbal. En meent die mening te moeten delen met iedere omstander binnen bereik. Maar, voor je afhaakt, dat discussiëren en de behoefte om onze mening te delen hebben er wel voor gezorgd dat dit boek er nu is. Zo. Nou jij weer.

Auteurs Gerben Nijmeijer en Barry van Beem

Barry en Gerben werd Nils

Goed, je weet nu een paar dingen. Wie de slimste van ons twee is, dat we bedrijven helpen en dat we graag discussiëren. Hoe is daaruit Nils voortgekomen? Ach, soms ben je het zat om over voetbal te praten. En als je dan op een mooie zomeravond tijdens een toernooi in België een paar flessen wijn soldaat maakt… Nou, dan kunnen er mooie dingen gebeuren. We bleken een liefde voor management boeken en methoden te delen. Voor ondernemen en de mensen die dat doen. Voor strategie.

Na de eerste fles..

..werden we het erover eens dat managementboeken vaak saai en theoretisch zijn. Fles twee gaf ons het idee van een managementboek in thriller-vorm. Daarna hebben we in grote lijnen het concept bedacht: eenvoudig, leuk en speciaal voor mkb-ondernemers. Een memorabele nacht, daar in België, met als trotse uitkomst dat jij nu kennis maakt met Nils.

Meer over het boekWerken bij Nils