Jouw gids

Albert Vrijman, Nils’ peetvader

Hallo lezer. Ik ben Albert Vrijman, peetvader van Nils Groenen en voormalig zakenpartner van Nils’ vader, de illustere Joseph Groenen. Ook ben ik jouw gids tijdens het lezen van dit boek. Leuk om kennis met je te maken. We gaan elkaar vaak zien als jij aan de slag gaat met het boek. Ik wil dat graag zo makkelijk mogelijk voor je maken en daarom leg ik je uit hoe je mij kan vinden. Dat werkt met QR codes.

Wat is een QR code?

QR is de afkorting van ‘Quick Response’, oftewel ‘snelle reactie’. Je kan het zien als de moderne versie van een streepjescode.

Het is een vierkante vorm bestaande uit zwarte en witte blokjes. Je vind ze op allerlei plekken in het boek. We gebruiken QR codes om je naar pagina’s op deze website te sturen. Je ‘leest’ een QR-code met de camera van je smartphone of tablet. Die zet de code om in een webadres waarna je browser de bijbehorende website laat zien. Met als voordeel dat jij niet dat lange internetadres hoeft over te typen en op pagina’s komt die niet voor anderen toegankelijk zijn.

Maar waarom dan?

De bedoeling van dit boek is dat je ervan leert. Leert van wat Nils overkomt op een spannende en interactieve manier.

Gekoppeld aan wat Nils beleeft krijg je stapsgewijs toegang tot een werkwijze om een strategie voor jouw bedrijf te ontwikkelen, speciaal samengesteld voor MKB+ ondernemers. Via de QR codes die tijdens het verhaal beschikbaar zijn, krijg je de beschikking over video’s, interviews met ervaren ondernemers/experts en direct toepasbare hulpmiddelen die je kan gebruiken in je dagelijkse werk.

Een strategie voor je bedrijf maken

QR code scannen op een Android smartphone

Smartphones waarop Android 9 (of nieuwere) software is geïnstalleerd kunnen met hun camera een QR code scannen.

Om dat te doen hoef je alleen de camera op een QR code te richten. Als je op het scherm van je smartphone kijkt zie je dat je camera de locatie van de pagina leest en aan jou laat zien. Je kan hem aanklikken en bezoeken. Heeft je smartphone een oudere versie van Android? Dan gebruik je de Google Assistant om een code te scannen. Activeer Google Assistant, klik op het lens-icoontje onderin het scherm, en richt de camera op de QR code. Hierna verschijnt de link van de code op je beeldscherm en kan je de pagina bezoeken.

QR code scannen met een iPhone of iPad

Een QR code scannen op een iPhone of iPad werkt net zo simpel als op een Android apparaat.

Open de camera van je apparaat, richt je camera op de code en vervolgens verschijnt een notificatie op je beeldscherm. Je hoeft niet eens een foto te maken; de camera herkent de code direct. Als je vervolgens op de notificatie klikt leidt die je naar de link die bij de QR code hoort en wordt de webpagina geopend.

Kom je er niet uit?

Dan ben ik er nog om je te helpen.
Mail me op albert@nils-strategie.nl dan ga ik voor je aan de slag. Tot snel!

Groet,