Wie is Nils?

“Nils Groenen, die als tiener op vakantie in Frankrijk liggend op de
warme betonnen rand van het piscine municipale was weggedroomd
bij boeken van Ian Fleming over Russische spionnen, had niet verwacht tijdens een wintersportvakantie op middelbare leeftijd daadwerkelijk met Russen in contact te komen.”

Maar wie is nou Nils?

Nils Groenen is de hoofdrolspeler in onze management-thriller. Nils is de naam van ons bedrijf. De persoon Nils bestaat niet echt. De uitdagingen waarmee Nils in het boek te maken krijgt zijn wel echt. Het zijn uitdagingen die jij herkent. Uitdagingen waarmee je te maken krijgt als je bedrijf gaat groeien van startup naar scaleup. Nils is bedacht door ons twee; Gerben en Barry.

Gerben Nijmeijer

Hoi. Ik ben Gerben, links op de foto. Getrouwd met Marieke en vader van Sep, Jonas en Charlie.

Geld voor in de kroeg
Mijn eerste ‘bedrijf’ begon ik op de hotelschool. Cateringopdrachten doen. Het tweede tijdens mijn diensttijd, films maken van oefeningen en die erna verkopen. Ondernemen zit in mijn bloed.

Het internet
Met mijn eerste ‘echte’ bedrijf verhuurden we speciaal opgeleide VIP-chauffeurs. Twee jaar later zag ik de mogelijkheden van het internet. Dus: chauffeursbedrijf verkocht en een internetbedrijf gestart.

Het plafond
Dat ging lekker. Eind 2011 hadden we een tien mensen aan het werk, maakten vette dingen en … liepen tegen een plafond aan. De groei stagneerde. We kregen moeite om ons te onderscheiden. Het begon te schuren, ging niet meer als vanzelf. Ik werkte hard maar leek niet meer vooruit te komen.

Van startup naar scaleup
We moesten volwassen worden. Dat hebben we gedaan door een groeiplan te maken. Met als resultaat dat we in de jaren daarna weer groeiden tot een toonaangevende leverancier van software voor makelaars.

Nils
In 2018 heb ik mijn aandelen verkocht. En werd door andere ondernemers gevraagd of ik hen kon helpen groeien. Dat ben ik gaan doen, samen met Barry.

Hoe en waarom
We hebben een te gek boek geschreven en al onze ervaring in een groeimethode gestopt. En doen wat we ontzettend leuk vinden: ondernemers die serieus werk willen maken van groeien helpen.

Barry van Beem

Hallo. Ik ben Barry, rechts op de foto. Getrouwd met Lisette en vader van Olivier en Max.

Erasmus
Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus. Vanzelf ging het niet, maar wat heb ik veel geleerd. Mouwen opstropen en voor je ambities gaan, om maar wat te noemen.

Hard werken
Na mijn studie en dienstplicht kon ik niet wachten om de wereld te veroveren. Via Pink Roccade, Accenture en EDS International heb ik het tot de board van Hewlett Packard Noord West Europa geschopt. Daarbij ben ik de hele wereld over gereisd. Zo leerde ik dat veel bedrijven moeite hebben met doorgroeien.

Anderen helpen
In 2013 werd ik zelfstandig ondernemer. Ik ben alleen begonnen. Met mijn voeten in de modder staan en zelf iets opbouwen. Mijn academische kennis en corporate ervaring ben ik gaan inzetten om groeibedrijven te helpen.

Een betere balans
Ik heb geleerd mijn energie te verdelen. Ook thuis mijn steentje bij te dragen. Mee te gaan naar voetbal met mijn zoons. Daar heb ik Gerben leren kennen. (onze zoons zaten in hetzelfde team). Tijdens een toernooi in België werd het idee voor Nils geboren. Ondernemers helpen om hard te groeien. Met een uniek programma, voor en door ondernemers.

Nils
Toen Gerben zijn bedrijf verkocht konden we samen aan de slag. Onze kennis en ervaring bundelen. Samen ondernemen en zo ondernemers helpen. Op zo’n manier dat het niet alleen effectief is maar ook leuk.

Ik hou van ondernemers
Onze kennis en ervaring hebben we gebundeld in een boek en een groeimethode. Dat is waarmee wij ondernemers helpen. Omdat ik hou van ondernemers. Van die unieke mensen met hun ideeën, hun durf en hun doorzettingsvermogen.

Waar je op kan rekenen

Zo simpel is het. Zit in ons DNA, kunnen we niets aan doen. Waarom zou management theorie saai moeten zijn? Wij geloven dat het werken met spannende en herkenbare verhalen – verhalen over mensen zoals jij en ik – het simpelweg leuker maken om de weg van startup naar scaleup te volgen.

Dus niet dat jij zit en luistert. Niet de alwetende professor aanpak. Wel filmpjes, interviews en online tools. Intervisie met andere ondernemers. Samen ergens aan werken. Nils is voor ondernemers en door ondernemers.

In ons zit ook een flink stuk zakelijkheid en effectiviteit. We zijn tenslotte ook ondernemers. We praten niet om het praten. Als we onze en jouw tijd ergens aan besteden moet dat nuttig zijn en leiden tot direct bruikbare resultaten.

Bij Nils zijn we open en eerlijk. Dat zit in ons. En we kunnen het zijn omdat we werken vanuit vertrouwen. We vertrouwen erop dat jij alles op alles wil zetten om een fantastisch bedrijf neer te zetten. Jij kan erop vertrouwen dat wij alles op alles zetten om je daarbij te helpen.