Wie is Nils?

“Nils Groenen, die als tiener op vakantie in Frankrijk liggend op de
warme betonnen rand van het piscine municipale was weggedroomd
bij boeken van Ian Fleming over Russische spionnen, had niet verwacht tijdens een wintersportvakantie op middelbare leeftijd daadwerkelijk met Russen in contact te komen.”

Maar wie is nou Nils?

Nils Groenen is de hoofdrolspeler in onze management-thriller. Nils is de naam van ons bedrijf. De persoon Nils bestaat niet echt. De uitdagingen waarmee Nils in het boek te maken krijgt zijn wel echt. Het zijn uitdagingen die jij herkent. Uitdagingen waarmee je te maken krijgt als je bedrijf gaat groeien van startup naar scaleup. Nils is bedacht door ons twee; Gerben en Barry.

Gerben Nijmeijer

Hoi! Ik ben Gerben, links op de foto. Getrouwd met Marieke en vader van Sep, Jonas en Charlie.

Geld voor in de kroeg
Mijn eerste ‘bedrijf’ begon ik tijdens mijn studie, op de hotelschool. Cateringopdrachten doen om aan geld te komen voor in de kroeg. Het tweede tijdens mijn diensttijd, films maken van oefeningen en die erna verkopen (mijn commandant vond het overigens geen goed idee dat ik een gat in mijn helm had geboord om er een camera op vast te kunnen maken).

Het internet
Mijn eerste ‘echte’ bedrijf begon ik na mijn jaren in het groen: K&N Vervoers-service. We verhuurden speciaal opgeleide VIP-chauffeurs. Twee jaar later had ik dertig man in dienst en toen … ontdekte ik de wereld van het internet. Dus: chauffeursbedrijf verkocht en met een compagnon een internetbedrijf gestart (ik probeer het kort te houden).

Het plafond
Dat ging lekker, bijna als vanzelf. Mooie tijden. Eind 2011 hadden we een tien mensen aan de slag, maakten we vette dingen en … liepen we tegen een plafond aan. De groei stagneerde. We kregen moeite om ons echt te onderscheiden. Het begon te schuren in onze organisatie. Het ging niet meer als vanzelf. Ik werkte harder en harder maar leek niet meer vooruit te komen.

Van startup naar scaleup
We moesten opgroeien, volwassener worden. En dat hebben we gedaan door een groeiplan te maken. Met als resultaat dat we in de jaren daarna doorgroeiden tot een toonaangevende leverancier van software voor makelaars. 

Nils
In 2018 heb ik mijn aandelen (we hadden inmiddels investeerders aan boord) verkocht. En werd direct door andere ondernemers gevraagd of ik hen kon helpen groeien. Dat ben ik gaan doen, samen met Barry. Dat is, in een notendop, wie ik ben (en hoe Nils is ontstaan).

Hoe en waarom
Alle ervaring die Barry en ik door de jaren heen hebben opgedaan hebben we gebundeld in een boek en een groeimethode. Dat is waarmee wij ondernemers helpen. Waarom? Omdat ik hou van ondernemers. Van die unieke mensen met hun ideeën,  hun durf, hun creativiteit, hun doorzettingsvermogen. Daarom. Keertje over hebben? Mail me.  

Barry van Beem

Hey! Ik ben Barry, rechts op de foto. Getrouwd met Lissete en vader van Olivier en Max

Erasmus
In een ver verleden maakte ik mijn studie bedrijfseconomie aan de Erasmus universiteit af. Mooie tijd gehad in Rotterdam, waar ik me heb gespecialiseerd in fusies en overnames.

Werken en nog eens werken
Daarna ging ik werken. Heb een rugzak vol ervaring opgedaan, onder andere bij RCC, Yacht ICT, Pink Roccade, Accenture, EDS international en Hewlett Packard. Ben de hele wereld over gereisd. Ik zag in de praktijk hoe zelfs die grote bedrijven moeite hebben met het maken van een goed plan.

Anderen helpen
Tot het tijd werd om anderen te helpen. In 2013 werd ik zelf ondernemer. Fantastische tijd. Met mijn poten in de spreekwoordelijke modder staan. Die academische ervaring en kennis kunnen inzetten om kleinde ondernemers groot te maken.

Langs de lijn
Maar ook, tijd hebben voor mijn zoons, met ze mee naar voetbal (Gerben’s zoon Sep en mijn zoon Olivier zaten in hetzelfde team). Het was tijdens een nachtje doorhalen na de finale van een toernooi in Belgie (ja, we hebben gewonnen :-)) dat het idee voor Nils werd geboren.

Nils
Nadat Gerben afscheid nam van zijn bedrijf konden we samen aan de slag. Onze kennis bundelen. Kijken hoe we samen iets moois kunnen opbouwen. Ondernemers helpen. Dat ben ik gaan doen, samen met Gerben. Dat is, in een notendop, wie ik ben (en hoe Nils is ontstaan).

Hoe en waarom
Alle ervaring die Gerben en ik door de jaren heen hebben opgedaan hebben we gebundeld in een boek en een groeimethode. Dat is waarmee wij ondernemers helpen. Waarom? Omdat we houden van ondernemers. Van die unieke mensen met hun ideeën,  hun durf, hun creativiteit, hun doorzettingsvermogen. Daarom. Keertje over hebben? Mail me maar!

Waar je op kan rekenen

Zo simpel is het. Zit in ons DNA, kunnen we niets aan doen. Waarom zou management theorie saai moeten zijn? Wij geloven dat het werken met spannende en herkenbare verhalen – verhalen over mensen zoals jij en ik – het simpelweg leuker maken om de weg van startup naar scaleup te volgen.

Dus niet dat jij zit en luistert. Niet de alwetende professor aanpak. Wel filmpjes, interviews en online tools. Intervisie met andere ondernemers. Samen ergens aan werken. Nils is voor ondernemers en door ondernemers.

In ons zit ook een flink stuk zakelijkheid en effectiviteit. We zijn tenslotte ook ondernemers. We praten niet om het praten. Als we onze en jouw tijd ergens aan besteden moet dat nuttig zijn en leiden tot direct bruikbare resultaten.

Bij Nils zijn we open en eerlijk. Dat zit in ons. En we kunnen het zijn omdat we werken vanuit vertrouwen. We vertrouwen erop dat jij alles op alles wil zetten om een fantastisch bedrijf neer te zetten. Jij kan erop vertrouwen dat wij alles op alles zetten om je daarbij te helpen.